Alles Klar! Modular

In Alles Klar! Modular staan vaardigheden en communicatief taalonderwijs centraal. Duits dúrven spreken, daar draait het om.

Duits

Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Doorblader het aanbod

Vaardig in het Duits? Alles in Butter!

Binnen een heldere structuur reiken we je leerlingen de juiste bouwstenen (of modules) aan om met de Duitse taal aan de slag te gaan. Jij blijft als leerkracht aan het stuur en bepaalt zelf de klemtonen van je lessen door te kiezen uit het uitgebreide aanbod aan lesmateriaal, oefeningen en vaardigheidsopdrachten.

Vaardigheden en communicatief taalonderwijs centraal

Sterke basis aan grammatica, woordenschat en Redemittel

Grote variatie aan werkvormen

Instapcursus voor de 3de graad

Bekijk Alles Klar! Modular 3+ Meer over de instapcursus

Hoe werk je met Alles Klar! Modular?

Kortere Kapitels, dicht bij de leerling

Het leerwerkboek bestaat uit 6 tot 8 hoofdstukken of Kapitels, waarin de leefwereld van jongeren centraal staat. Elk hoofdstuk bestaat uit een kerngedeelte (Kernmodul) met korte, gevarieerde items die uitnodigen om Duits écht te gebruiken in allerlei communicatieve situaties.

Herkenbaarheid centraal

Opbouw in Modules

Na de Kernmodul volgen de Grammatikmodul, Spielmodul, Kulturmodul en de Wortschatzmodul. Die helpen je leerlingen de leerstof vast te zetten, uit te diepen of in te oefenen.

Modules als rode draad

Herkenbare kaders

De herkenbare kaders en pictogrammen zorgen voor een duidelijke structuur. Zo zijn er aparte kleurkaders voor woordenschat, grammatica en Redemittel, maar bijvoorbeeld ook met extra tips of weetjes over Duitstalige landen.

Kaders brengen duidelijkheid

Je kan Alles Klar! Modular inzetten in de doorstroom- en dubbele finaliteit. In dit overzicht zie je welke versie je kan gebruiken in de verschillende finaliteiten en richtingen.

Doorblader het aanbod

Naar de webshop

Alles Klar! Modular 1

Leerwerkboek

Alles Klar! Modular 1+

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular 2

Alles Klar! Modular 2

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular 2+

Alles Klar! Modular 2+

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular Instapcursus

Alles Klar! Modular - instapcursus

Digitaal traject

Alles Klar! Modular 3

Leerwerkboek

Alles Klar! Modular 3+

Leerwerkboek

Hybride leren

Alles Klar! Modular is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

 

In de 2de graad kun je Alles Klar! Modular vinden op het digitaal leerplatform diddit. In de 3de graad zul je alle functionaliteiten kunnen inzetten van het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. Hieronder geven we je graag een overzicht van welk jaar je op welk platform kan terugvinden.

Alles Klar! Modular 1 en 1+: diddit

Alles Klar! Modular 2, 2+, 3 en 3+: iDiddit

Lees meer over diddit Lees meer over iDiddit

Alles Klar! biedt een duidelijke structuur, voldoende afwisseling en actuele teksten!

Carlien Roels

Sint-Lodewijk Wetteren

Het materiaal is aantrekkelijk voor de leerlingen en de leerkrachten. Het daagt de leerlingen uit om op relatief korte termijn toch al een mooi basisniveau voor Duits te verwerven.

Leerkracht Duits

Xaveriuscollege, Antwerpen

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!