iDiddit, het vernieuwde onlineleerplatform voor het secundair onderwijs

Met veel trots, én met veel plezier, stellen we in het voorjaar van 2023 ons vernieuwde onlineleerplatform aan je voor.

 

Voor quasi alle nieuwe en vernieuwde methodes van jaar 5 kun je vanaf september 2023 aan de slag met iDiddit. Alles wat je kent van diddit, én meer!

 

iDiddit ondersteunt jou als leerkracht voor, tijdens en na het lesgeven. Ook je leerlingen vinden hier alles terug wat ze nodig hebben: de leerinhouden uit de methode, extra lesmateriaal, oefeningen, opdrachten en digitale toetsen.

Ontdek meer op de infosessies

iDiddit, je les in eigen handen

Hybride lesgeven, jij staat centraal

Met iDiddit heb je de ideale tool in handen om het ‘hybride lesgeven’ op jouw manier in te vullen. Van voorbereidingen en lesgeven tot evalueren en coachen, jij bepaalt zelf hoeveel, hoe vaak en hoe zelfstandig je leerlingen in iDiddit werken.

Vertrouwde elementen in een nieuw jasje

Open in enkele klikken het bordboek, zet opdrachten klaar of maak leerpaden met lesmateriaal en adaptieve oefeningen voor een of meerdere leerlingen … Ook in iDiddit vind je makkelijk je weg in deze functionaliteiten.

Maak van onze methode helemaal de jouwe

In iDiddit krijg je de bouwstenen om onze methodes volledig naar je hand te zetten en af te stemmen op het niveau van je leerlingen. Verschuif thema’s of hoofdstukken in functie van je agenda en jaarplan, voeg eigen leerinhouden toe en pas aan wat jij nodig acht.

Inzicht in de vorderingen van je klas én elke leerling

In een handig overzicht bekijk je de resultaten van de klas en elke leerling individueel. Dankzij de vele oefeningen, opdrachten en toetsen met automatische verbetering ontdek je in een oogopslag wie waar wanneer bijsturing nodig heeft.

Ook voor jouw vak!

iDiddit is beschikbaar voor bijna al onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5*. Je kan hier dus mee aan de slag vanaf schooljaar 2023-2024. Ook bij Sīra (voor jaar 1 en 3) en Project Plus bieden we iDiddit aan. Vanaf september 2024 volgen onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 6. Klik op de knop hieronder voor een volledig overzicht. We houden je uiteraard tijdig op de hoogte van de verdere uitrol!

 

*Met uitzondering van Lift voor de arbeidsmarktfinaliteit, en van alle methodes Frans en Engels (C’est parti, C’est lancé, C’est gagné, Buckle Up!, Track ‘n’ Trace en ON TRACK).

Overzicht

Ik ben onder de indruk; de aanpasbaarheid is heel groot, niet alleen kan je oefeningen en theorie verbergen of toevoegen maar je kan ook de structuur helemaal aanpassen.

Leen Stevens

Leerkracht Nederlands

Vrouwelijke leerkracht voor krijtbord

Veelgestelde vragen

Alle FAQ

Met de Digisprong en de toenemende digitalisering in het onderwijs blijven wij als educatieve uitgeverij inzetten op digitale innovatie. In diddit vind je al heel wat mogelijkheden om hybride les te geven. Maar iDiddit gaat nog een stapje verder! Zo willen we een antwoord bieden op de toenemende vraag naar digitale leeroplossingen en toepassingen.

Digitale innovatie

Het grote verschil is de extra flexibiliteit; waar je in diddit eerder een ‘statisch’ bordboek hebt, biedt iDiddit de mogelijkheid om onze methodes volledig naar jouw hand te zetten. In het beschikbare materiaal kun je inhouden uit de methode verplaatsen, verbergen en zelfs eigen leerinhouden toevoegen. Je kunt als het ware onze methode volledig naar jouw wens aanpassen.

Flexibiliteit

Ga je in september 2023 aan de slag met onze nieuwe en vernieuwde methodes voor het jaar 5? Dan start je meteen met iDiddit. Geef je les in de 1ste en 2de graad, of in jaar 6, dan blijven jij en je leerlingen gewoon nog gebruikmaken van het huidige diddit of mijnlesmateriaal.be, met alle gekende functionaliteiten en vertrouwde elementen.   (*) Ook Sīra 1, Sīra 3 en Project Plus vind je terug op iDiddit.

Gebruiksvriendelijk en makkelijk

De overschakeling naar iDiddit gebeurt stelselmatig. We starten met al onze nieuwe en vernieuwde methodes voor jaar 5*, vanaf september 2023. Vanaf september 2024 kun je in iDiddit aan de slag met de vervolgjaren van deze methodes. We brengen je uiteraard tijdig op de hoogte van de geplande veranderingen.   (*) Ook Sīra 1, Sīra 3 en Project Plus vind je terug op iDiddit.

Stelselmatige overgang

Niet gevreesd, diddit blijft ook de komende jaren een vaste waarde. Aangezien we iDiddit stap voor stap uitrollen, gaan we je ook stap voor stap meenemen in deze evolutie. Dat betekent dat je nog steeds op ons kunt rekenen voor de diddit Summer Academies of webinars, die we deze zomer ook opentrekken naar iDiddit.

Blijvende evolutie

Ontdek iDiddit op de infosessies

Benieuwd naar ons vernieuwd online leerplatform?

 

Ontdek er alles over op onze infosessies in maart!

Op 7 locaties verspreid over Vlaanderen

Een uitgebreide kennismaking met iDiddit

Met knabbeltjes en drankjes bijpraten met collega's

Schrijf je in voor de infosessie

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over iDiddit!