Buckle Up!

Buckle Up! werd geschreven op maat van de specifieke leerbehoeften van je leerlingen. Je zet de methode snel naar je hand en speelt zo makkelijk in op de noden van je klassen.

Engels

Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom

Doorblader het aanbod

Get ready for the time of your life!

Buckle Up! zet motivatie en differentiatie van je leerlingen centraal. Met behulp van leuke verhaallijnen, activerende werkvormen en leuke taalspellen bevordert de methode het leren van de Engelse taal. Een duidelijke structuur met bouwstenen behoudt het overzicht. Als leerkracht heb je bovendien zelf de keuze tussen klassikale begeleiding of zelfstandig werken. Zo blijf je steeds zelf aan het stuur.

Motivatie en differentiatie

Solide structuur en stapsgewijze opbouw

Activerende werkvormen

Bekijk materiaal voor jaar 6

Aan de slag met Buckle Up!

 

Bij Buckle Up! kies je voor leerwerkboeken met een duidelijke structuur en leerlijn, op maat van de doelgroep. De auteurs staan zelf voor de klas in de B-stroom en de arbeidsmarktfinaliteit. Zij zorgen ervoor dat de inhouden perfect aansluiten op de interesses en leefwereld van je leerlingen.

 

In het 5de jaar is er bovendien de extra leerwerkbundel ‘This means business’, voor richtingen die meer uren Engels hebben. In de bundel spitsen we ons toe op de contexten onthaal, toerisme en verkoop. We breiden elke unit uit het leerwerkboek nog wat verder uit met extra woordenschat en taalhandelingen die nuttig zijn voor deze specifieke doelgroep. De nadruk ligt daarbij op functionele communicatie.

Motivatie en variatie

Herkenbare contexten en verhaallijnen motiveren de leerlingen om Engels te begrijpen en te gebruiken. Ze gaan aan de slag met haalbare opdrachten en activerende werkvormen, waarbij ze individueel, in groepjes of klassikaal werken. Met gerichte checklists volgen ze hun eigen progressie op. Zo weten ze steeds wat ze reeds goed doen en waaraan ze nog wat extra moeten werken.

Herkenbaarheid centraal

Structuur en opbouw

Elk hoofdstuk is opgebouwd als een traject met vaste rubrieken. De leerling activeert eerst zijn voorkennis, oefent vervolgens receptieve vaardigheden in en gaat actief leren. Daarna bereidt hij zich voor op de productieve vaardigheden om op die manier, via het differentiatietraject, de communicatieve opdrachten te volbrengen. Met functioneel kleurgebruik behouden we het overzicht van de bouwstenen.

Didactisch doordacht

Haalbare differentiatie

Eén of twee buckles? Doorheen de lessen zijn er twee sporen mogelijk: een gemakkelijkere oefening of een meer uitdagende. Daarnaast bevat elk hoofdstuk een uitgekiend differentiatietraject, Time to practise, dat zowel in het leerwerkboek als op het leerplatform te vinden is. Dat maakt de methode flexibel inzetbaar, volgens de specifieke noden van de klas.

Volledig op maat

Doorblader het aanbod van Buckle Up!

Naar de webshop
Buckle Up! 1

Buckle Up! 1

Leerwerkboek

Buckle Up! 2

Leerwerkboek

Buckle Up! 3

Leerwerkboek

Buckle Up! 4

Leerwerkboek

Buckle Up! 5

Leerwerkboek

Buckle Up! 5 This Means Business

Buckle Up! 5 - This means business

Extra module voor het 5de jaar

Buckle Up! 6

Leerwerkboek

Buckle Up! 6 - This means business

Extra module voor het 6de jaar

Hybride leren

Buckle Up! is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) op het digitaal leerplatform diddit aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Combineer met eigen materiaal

Handige individuele opvolging

Lees meer over diddit

Het is een duidelijk boek met leuk en activerend materiaal, dat de leerkracht ten volle aanmoedigt en ondersteunt in het maken van fijne lessen.

Leerkracht Engels, KTA Horteco Vilvoorde

Dit boek is heel goed opgebouwd, stap voor stap. Dit is perfect voor de leerlingen. Er zijn bovendien ook veel mogelijkheden om te differentiëren.

Leerkracht Engels, HIVSET Turnhout

Buckle Up! geeft leerkrachten de kans om hun leerlingen op een boeiende en duidelijke manier nieuwe leerstof aan te reiken en hen deze op hun eigen niveau eigen te laten maken.

Leerkracht Engels, SBSO Zonnebos - Campus VIA Schoten

SO_Algemeen_Secundair_onderwijs_Uitgeverij_VAN_IN

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!