TeleScoop graad 3

TeleScoop biedt jou in de derde graad maximaal de mogelijkheden om het vak aardrijkskunde volledig naar je hand te zetten.

Aardrijkskunde

Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Doorblader het aanbod

Zet je les aardrijkskunde naar je hand

Dankzij de graadboeken van TeleScoop in graad 3 krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je welke onderwerpen behandelt. Bovendien begeleidt het aparte aanbod voor wetenschapsrichtingen de leerlingen in hun aardrijkskundig onderzoek.

 

Omdat aardrijkskunde een visueel vak is, besteedt TeleScoop extra aandacht aan de foto’s, animaties, kaarten en beelden in de leerboeken. TeleScoop is een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen.

Vrijheid om het graadboek naar je hand te zetten

Extra aandacht voor het visuele aspect met prachtige beelden, illustraties, interactieve animaties...

Apart aanbod voor wetenschapsrichtingen

Kwalitatieve naslagwerken

Grote keuze aan extra lesmateriaal

Bekijk het aanbod

Aan de slag met TeleScoop graad 3

 

In graad 3 zijn de eindtermen in de doorstroom- en dubbele finaliteit vrij gelijkend. De auteurs van TeleScoop zijn er zich van bewust dat er een verschil is in beheersingsniveau, aanpak en leerlingen. Daarom brengen we steeds een aangepast aanbod voor elke finaliteit. Bovendien begeleidt het aparte aanbod voor wetenschapsrichtingen de leerlingen in hun aardrijkskundig onderzoek.

 

TeleScoop bouwt doorheen de graden zorgvuldig een gestructureerde leerlijn waarbij de leerlingen actief en zelfstandig worden betrokken. In elke graad bouwen we verder op de gekende structuur en evolueren we naar een grotere zelfstandigheid van de leerling.

Themapagina

De themapagina is de startpagina van je thema. Je vindt er een duidelijk overzicht van de hoofdstukken. In de rechterbovenhoek zie je een herkenbare, gekleurde hoek. Per thema wijzigt die kleur; op die manier zijn de verschillende thema's visueel zichtbaar.  Slechts één grote foto, we spreken graag van een triggerafbeelding. We willen leerlingen triggeren, activeren, motiveren. Vanzelfsprekend gebruiken we diezelfde afbeelding op iDiddit om de herkenbaarheid te verhogen. 

Hoofdstukken

Elk hoofdstuk start met een heldere duidelijke titel, vergezeld van een conceptcartoon. Deze conceptcartoons zijn op maat van de leerinhouden van de hoofdstukken gemaakt en passen mooi in de stijl van onze methode. De bedoeling is om de aanwezige voorkennis te activeren. Vanuit die conceptcartoon komen we tot de onderzoeksvraag of onderzoeksvragen. De leerinhouden in het hoofdstuk geven vervolgens een duidelijk antwoord op de onderzoeksvragen. Differentiëren zit in de hoofdstukken van TeleScoop ingebakken. 

Synthese

Op het einde van een thema plaatsen we een synthese in de vorm van een overzichtelijk schema. Het is een handig handvat om verbanden en inzichten van de leerstof bloot te leggen.  Op iDiddit vind je hetzelfde schema terug, aangevuld met een kennisclip die de leerinhouden nog een keer uitlegt. Daarnaast bieden we ook een checklist aan, een soort van kennen en kunnen, waarmee leerlingen kunnen nagaan of ze de kennis en vaardigheden voldoende beheersen.

Opdrachten

De opdrachten vind je op iDiddit na de eigenlijke leerinhouden. We voorzien een realistisch aantal online werkvormen waarmee je leerlingen de leerinhouden van dat hoofdstuk kunnen verwerken. Regelmatig voorzien we verschillende sporen bij een opdracht. Wie wil kan in iDiddit makkelijk eigen leerpaden samenstellen, met inhouden en opdrachten uit TeleScoop, én met eigen theorie, oefeningen en/of Bookwidgets. Liever op papier? We voorzien waar mogelijk ook downloadbare werkblaadjes. 

Doorblader het aanbod van TeleScoop in graad 3

 

In de derde graad heb je als leerkracht met de graadsleerboeken de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je welke onderwerpen behandelt. Bovendien begeleidt het aparte aanbod voor wetenschapsrichtingen de leerlingen in hun aardrijkskundig onderzoek. Om als leerkracht een maximale leerwinst met je leerlingen te bereiken, is TeleScoop een methode die optimaal inspeelt op de noden van je doelgroep. Door de leefwereld van de leerlingen nauw te betrekken bij de les kun je als leerkracht een maximale leerwinst met je leerlingen bereiken. Daarnaast enthousiasmeren we je leerlingen vanuit realistische probleemstellingen en een vakoverstijgend wereldbeeld.

Graadsleerboek TeleScoop 5 & 6, doorstroomfinaliteit

TeleScoop 5 & 6 Doorstroomfinaliteit

Graadsleerboek

Graadsleerboek TeleScoop 5 & 6, doorstroomfinaliteit, wetenschappen

TeleScoop 5 & 6 D Wetenschappen

Graadsleerboek

Graadsleerboek TeleScoop 5 & 6, dubbele finaliteit

TeleScoop 5 & 6 Dubbele finaliteit

Graadsleerboek

Waarom kiezen voor TeleScoop in graad 3?

 

Met de TeleScoop-reeks heb je heel wat extra troeven in handen om te differentiëren in de derde graad. Bovendien is TeleScoop een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. we zetten onderzoekend leren centraal aan de hand van boeiende onderzoeksvragen en herkenbare conceptcartoons.

 

TeleScoop legt in de derde graad een focus op …

Differentiëren

Animaties

Visueel

Differentiëren

Differentiëren zit in de methode TeleScoop ingebakken.

  • Differentiatie via ondersteuning
    In het boek zelf onderlijnen we de moeilijke begrippen en achteraan vinden de leerlingen een woordenlijst. Ook op iDiddit kunnen ze de betekenis opzoeken. We bieden ook ondersteuning in allerlei vaardigheden, zoals zoekvaardigheden in de atlas, werken met geopunt…
  • Uitbreidingen
    Op iDiddit voegen we regelmatig een ‘Interessant om weten’-kader toe. Hierin staat een weetje voor nieuwsgierige leerlingen. Het kan hen verder op weg helpen om de opdrachten goed te begrijpen. Daarnaast is er ook de ‘Mag het iets meer zijn’-kader. Deze bevat uitbreidings- of verdiepingsleerstof.
  • Sporenbeleid
    Binnen eenzelfde opdracht kunnen twee (of meer) sporen worden aangereikt. Een spoor hoort steeds bij leerinhouden die een leerdoel behandelt. Een leerling moet minstens één van de aangeboden sporen volgen om het basisdoel te bereiken.
  • Onlineleerplatform iDiddit
    Tot slot is iDiddit hét onlineleerplatform waarmee je makkelijk kan differentiëren. Je kan zelf inhouden toevoegen, de volgorde veranderen of verbergen… Zeer interessant is ook de functie om leertrajecten aan te maken op maat van je leerling of een groep van leerlingen.

Animaties i.s.m. Bart Van Bossuyt

We zijn trots aan te kondigen dat het auteursteam van TeleScoop nauw met Bart Van Bossuyt samenwerkt. Bart staat al jaren gekend als expert in digitale media en aardrijkskunde. Wie hem volgt, weet dat hij prachtige interactieve animaties maakt. We integreren een heleboel van zijn bestaande animaties in onze methode. In een aantal gevallen ontwikkelt hij enkele animaties op maat van de leerinhouden van TeleScoop.

 

Leerlingen gaan met de animaties interactief aan de slag. Ze manipuleren bepaalde gegevens, experimenteren en komen zo vaak spelenderwijs, op inductieve wijze achter bepaalde principes.  De animaties helpen de leerstof te visualiseren. Omdat de animaties de leerstof sterk ondersteunen, verwijzen we in onze leerboeken consequent naar de animaties.

Visuele focus

De lay-out van het boek is zo ontworpen, dat we makkelijk kunnen spelen met tekst en illustraties. Het doel hiervan is inhoud en illustratie zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen zodat de leerling makkelijk kan volgen. Dit nabijheidsprincipe hanteren we ook in iDiddit.

 

Figuren worden binnen een thema duidelijk genummerd en krijgen een functionele titel. We zorgen ervoor dat de nummering in het boek overeenkomt met de nummering op iDiddit, kwestie van misverstanden te vermijden. Alle figuren die in het boek aan bod komen, plaatsen we afzonderlijk op iDiddit zodat je deze ook los van de tekst kan gebruiken. Heel wat visueel materiaal wordt specifiek voor onze methode gemaakt. De conceptcartoons zijn daar een voorbeeld van. We voorzien ook heel wat overzichtelijke tabellen en grafieken, allemaal ook in hoge resolutie te bekijken op iDiddit.

 

In het boek kom je af en toe het scanicoon tegen waarmee sommige video’s en 3D-beelden worden getoond. Op iDiddit vind je het volledige scala aan video’s en ook animaties. In iDiddit kun je eenvoudig aan het lesverloop je eigen beelden, video’s, animaties, hyperlinks… toevoegen.

Hybride leren

We stellen je met veel trots, én met veel plezier het vernieuwde onlineleerplatform iDiddit voor bij TeleScoop in graad 3. Alles wat je kent van diddit, én meer!

 

Met iDiddit heb je de ideale tool in handen om het ‘hybride lesgeven’ op jouw manier in te vullen. Van voorbereidingen en lesgeven tot evalueren en coachen, jij bepaalt zelf hoeveel, hoe vaak en hoe zelfstandig je leerlingen in iDiddit werken. In iDiddit krijg je de bouwstenen om onze methodes volledig naar je hand te zetten. Verschuif thema’s of hoofdstukken in functie van je agenda en jaarplan, voeg eigen leerinhouden toe en pas aan wat jij nodig acht.

 

De resultaten van de vele oefeningen, opdrachten en toetsen met automatische verbetering bekijk je in een handig overzicht. Zo ontdek je in een oogopslag wie waar wanneer bijsturing nodig heeft.

Lees meer over iDiddit

Ruime aanbod van oefeningen, integratie van eigen materiaal mogelijk, grondig uitgewerkte thema's.

Leerkracht aardrijkskunde

Kapelle-op-den-Bos

Gestructureerde methode, overzichtelijk en mooi geïllustreerd met duidelijke afbeeldingen.

Leerkracht aardrijkskunde

Herzele

Leerkracht in actie, secundair onderwijs

Ontdek ook

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!