TeleScoop

In TeleScoop volgen de leerlingen steeds een overzichtelijk traject om zich via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden rond aardrijkskunde stap voor stap eigen te maken.

Aardrijkskunde

A-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Bekijk het aanbod

Aardrijkskunde vanuit de leefwereld van jongeren

TeleScoop zet sterk in op onderzoekend leren, steeds vanuit grote vragen en probleemstellingen met oog voor de leefwereld van jongeren. In de thema’s van TeleScoop volgen de leerlingen steeds hetzelfde overzichtelijke traject om zich via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden stap voor stap eigen te maken.

 

Vernieuwd in 2024: TeleScoop 1

Onderzoekend leren staat centraal

Sterke structuur en ondersteuning voor de leerling

Duidelijke leerlijn naar zelfstandig leren en onderzoeken

Boeiende onderzoeken, aansluitend op de leefwereld van de leerling

Bekijk proefthema's van de vernieuwde TeleScoop 1

Aan de slag met TeleScoop

 

TeleScoop is de nieuwe reeks aardrijkskunde voor de A-stroom, doorstroom- en de dubbele finaliteit. De reeks zet sterk in op onderzoekend leren, steeds vanuit grote vragen en probleemstellingen met oog voor de leefwereld van jongeren. In de thema’s van TeleScoop volgen de leerlingen steeds hetzelfde overzichtelijke traject om zich via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden stap voor stap eigen te maken.

 

Bekijk hieronder hoe TeleScoop jou en je leerlingen optimaal ondersteunt in elke graad.

A-stroom

Graad 2

Graad 3

TeleScoop in de A-stroom

Een leerwerkboek van TeleScoop voor de A-stroom bestaat steeds hetzelfde overzichtelijke traject om zich via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden stap voor stap eigen te maken. We verhogen het leerrendement in TeleScoop door spiraalsgewijs leren toe te passen.

 

Nieuwe minimumdoelen

In 2024 brengen we een vernieuwde versie van TeleScoop 1. We passen het leerwerkboek helemaal aan op maat van de minimumdoelen en schaven het didactisch concept in de eerste graad wat bij, met meer aandacht voor structuur, video’s, beeldmateriaal en ondersteuning voor leren leren en leren noteren. We integreren TeleScoop 1 bovendien ook in het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. Zo kan je aan de slag met een gezonde mix tussen papier en digitaal.

TeleScoop 1 (september 2024)

TeleScoop 2 (september 2025)

Lees meer over graad 1

TeleScoop in graad 2

TeleScoop en TeleScoop GO! biedt een aanbod voor aardrijkskunde in graad 2 voor de doorstroom- en dubbele finaliteit. De methode zet sterk in op onderzoekend leren, steeds vanuit grote vragen en probleemstellingen met oog voor de leefwereld van jongeren.In de tweede graad ligt de focus op de interactie tussen mens en aarde. De rode draad doorheen TeleScoop is daarom het systeemdenken. Regelmatig onderzoeken we samen met de leerlingen de relaties tussen de verschillende aardse systemen en de menselijke invloeden, gaan we op zoek naar duurzame oplossingen of analyseren we projecten rond duurzaamheid.

 

Nieuwe minimumdoelen

In 2025 herwerken we jaar 3 van TeleScoop, op maat van de nieuwe minimumdoelen. Daarnaast passen we de boeken aan op basis van jullie feedback, zodat we de huidige thema’s nog verder optimaliseren. Het gekende concept en didactiek blijven uiteraard ongewijzigd. In 2026 herwerken we jaar 4 van TeleScoop.

Lees meer over graad 2

TeleScoop in graad 3

We hebben een nieuw aanbod voor de derde graad, zowel voor de doorstroom- als de dubbele finaliteit. Dankzij de graadboeken krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je welke onderwerpen behandelt. Bovendien begeleidt het aparte aanbod voor wetenschapsrichtingen de leerlingen in hun aardrijkskundig onderzoek.

 

Omdat aardrijkskunde een visueel vak is, besteedt TeleScoop extra aandacht aan de foto’s, kaarten en beelden in de leerboeken. We gaan zelfs een stap verder en integreren 3D-beelden en interactieve animaties waar je met je leerlingen mee aan de slag kunt.

Lees meer over graad 3

Doorblader het aanbod van TeleScoop

Naar de webshop

TeleScoop 1

Leerwerkboek (ed. 2024)

TeleScoop 2

Leerwerkboek (ed. 2020)

TeleScoop 3 D

Leerwerkboek (ed. 2021)

TeleScoop 3 GO! D

Leerwerkboek (ed. 2021)

TeleScoop 3 D/A

Leerwerkboek (ed. 2021)

TeleScoop GO! 3 D/A

Leerwerkboek (ed. 2021)

TeleScoop 4 D (ed. 2022)

Leerwerkboek

TeleScoop GO! 4 D

Leerwerkboek (ed. 2022)

TeleScoop 4 D/A

Leerwerkboek (ed. 2022)

TeleScoop GO! 4 D/A

Leerwerkboek (ed. 2022)

TeleScoop 5&6 D

Graadsleerboek

TeleScoop 5&6 D wetenschappen

Graadsleerboek

TeleScoop 5&6 D/A

Graadsleerboek

Hybride leren

TeleScoop is een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken of graadsleerboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

 

In de 1ste en 2de graad kun je TeleScoop vinden op het digitaal leerplatform diddit. In de 3de graad zul je alle functionaliteiten kunnen inzetten van het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. Hieronder geven we je graag een overzicht van welk jaar je op welk platform kunt terugvinden.

TeleScoop 1-4: diddit

TeleScoop 5&6: iDiddit

Lees meer over diddit Lees meer over ididdit

TeleScoop is een duidelijke methode zowel voor de leerling als voor de leerkracht. Bovendien kunnen leerlingen met de methode goed zelfstandig werken.

Leerkracht aardrijkskunde

HIVSET Turnhout

TeleScoop is een gestructureerde, duidelijke en overzichtelijke methode op maat van de leerlingen.

Leerkracht aardrijkskunde

Sint-Jozefinstituut Borsbeek

Telescoop is heel duidelijk opgesteld, heel gebruiksvriendelijk voor de leerlingen en leerkrachten. Er wordt prachtig beeldmateriaal en extra materiaal aangeboden.

Leerkacht aardrijkskunde

KOHa Sint Jozef

Een duidelijk gestructureerd werkboek waarbij actualiteit en leerstof op een interactieve manier behandeld worden.

Leerkracht aardrijkskunde

Kobos - Campus STK

Goede inhoudelijke cursus met een mix van werkvormen.

leerkracht aardrijkskunde

Atheneum Lier

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!