Alles Klar! Modular instapcursus

Hadden je leerlingen in het 4de jaar geen Duits en stappen ze in het 5de jaar meteen in met Alles Klar! Modular 2 of 2+? Geen probleem!

Duits

Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Deutsch Intensivkurs

Met deze digitale instapcursus kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag om een basispakket Duits onder de knie te krijgen. Ook perfect als kennismakingspakket Duits, herhalingscursus of vakantietaak.

Duidelijke leerlijn aan de hand van beheersingsleren

Opbouw in meerdere modules

Beschikbaar op iDiddit voor tablet en pc

Meer over Alles Klar! Modular

Hoe werk je met Alles Klar! Modular?

Elke module bevat een aantal topics.

Elk topic omvat 4 stappen: 1. Bekijk een instructiefilmpje. 2. Bestudeer de theorie. 3. Oefen de theorie in. 4. Test jezelf.

Wanneer de leerling alle topics van een module heeft doorlopen, volgt een checklist. De leerling gaat hier bij zichzelf na of hij/zij alle topics beheerst.

Op het einde van de instapcursus maakt de leerling een summatieve toets. De resultaten van deze toets geven een duidelijke indicatie van het niveau van de leerling.

Doorblader het aanbod

Naar de webshop

Alles Klar! Modular 1

Leerwerkboek

Alles Klar! Modular 1+

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular 2

Alles Klar! Modular 2

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular 2+

Alles Klar! Modular 2+

Leerwerkboek

Duits - Alles Klar! Modular Instapcursus

Alles Klar! Modular - instapcursus

Digitaal traject

Hybride leren

Alles Klar! Modular is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

 

In de 2de graad kun je Alles Klar! Modular vinden op het digitaal leerplatform diddit. In de 3de graad zul je alle functionaliteiten kunnen inzetten van het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. Hieronder geven we je graag een overzicht van welk jaar je op welk platform kan terugvinden.

Alles Klar! Modular 1 en 1+: diddit

Alles Klar! Modular 2, 2+, 3 en 3+ en instapcursus: iDiddit

Lees meer over diddit Lees meer over iDiddit

Alles Klar! biedt een duidelijke structuur, voldoende afwisseling en actuele teksten!

Carlien Roels

Sint-Lodewijk Wetteren

Het materiaal is aantrekkelijk voor de leerlingen en de leerkrachten. Het daagt de leerlingen uit om op relatief korte termijn toch al een mooi basisniveau voor Duits te verwerven.

Leerkracht Duits

Xaveriuscollege, Antwerpen

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!