Samen op weg naar een vlotte schoolstart

Goed nieuws, de minimumdoelen en leerplannen zijn gekend. Samen met onze auteurs gaan we aan de slag om al onze nieuw een vernieuwde methodes af te toetsen. Zo kun je binnenkort aan de slag met leermiddelen die volledig aan de nieuwe minimumdoelen en leerplannen voldoen.

 

Je kunt er vanzelfsprekend op vertrouwen dat jij en je leerlingen in september meteen aan de slag kunnen met onze nieuwe en vernieuwde methodes. We nemen voor enkele methodes specifieke initiatieven om ervoor te zorgen dat de schoolstart vlot kan verlopen. Hieronder geven we een overzicht van leermiddelen waarvoor we zulke initiatieven voorzien.

 

Indien je nog vragen hebt, mag je ons zoals steeds contacteren.

Roze uitroepteken De ontwikkeling van de titels en uitgaven die niet in dit overzicht staan verloopt momenteel volgens planning. Je kunt steeds de laatste stand van zaken opvolgen via onze verschijningsplanning. We doen er alles aan om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden en te ondersteunen bij een vlotte schoolstart in september. Bedankt voor het vertrouwen!
Lesmateriaal Situatie
Agora Voor Agora Uitgebreide Filosofie en Agora Kunstbeschouwing beschik je over het volledige leerwerkboek bij de schoolstart. Het leerwerkboek van Agora Sociale & gedragswetenschappen delen we op in een eerste en een tweede deel. Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1. Deel 2 wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
C’est gagné Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De modules ‘Taal & communicatie’ en ‘Toerisme’ zullen iets later beschikbaar zijn. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.
C’est parti Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De module ‘Moderne talen’ zal mogelijk iets later beschikbaar zijn. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.
GENIE Biologie Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
GENIE Chemie Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
GENIE Fysica Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
GENIE Natuurwetenschappen We passen ons aanbod aan naar 3 leerpakketten voor graad 3, elk goed voor 1 uur. Elk pakket bieden we aan als leerschrift en als leerboek. Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel van leerpakket 1. Het volledige leerboek of leerschrift wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is. Leerpakket 2 zal beschikbaar zijn vanaf december 2023 en met leerpakket 3 kun je aan de slag in september 2024.
Lift (D) Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek Algemene economie (5). De graadsleerwerkboeken voor Bedrijfswetenschappen (domeingebonden en domeinoverschrijdend) zullen iets later beschikbaar zijn. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.
Lift (D/A) Bij de schoolstart zul je beschikken over het graadleerwerkboek Algemene economie (5/6). Voor de andere uitgaven zullen digitaal PDF’s aangeboden worden in het leerkrachtenmateriaal, de leerwerkboeken zelf zullen iets later beschikbaar zijn. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.
Lift (A) We delen het leerwerkboek op in een eerste en een tweede deel. Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1 (bestaande uit een deel van alle thema’s, als het vak door meerdere leerkrachten gegeven wordt kan iedereen op deze manier van start). Deel 2 wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
ON TRACK Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek. De tracking ‘Beyond words (Moderne talen)’ is mogelijk iets later beschikbaar. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.
Pienter De titels ‘Reële functies en algebra’ en ‘Financiële algebra’ zijn beschikbaar bij de schoolstart. De andere uitgaven volgen ten laatste januari ’24.
Sapiens Sapiens D (DG) & D/A: we delen het lesmateriaal op papier op in een eerste en een tweede deel. Bij de schoolstart zul je beschikken over deel 1. Deel 2 wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.

 

Sapiens D (DO): bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.

TeleScoop Bij de schoolstart zul je beschikken over een startbundel. Het volledige leerboek wordt bezorgd zodra het nieuwe lesmateriaal definitief en beschikbaar is.
Track ‘n’ Trace Bij de schoolstart zul je beschikken over het leerwerkboek en de tracking ‘All abroad (Toerisme)’. De tracking ‘To the point (Taal & communicatie)’ is mogelijk iets later beschikbaar. Volg onze verschijningsplanning voor meer informatie.

Een vlotte schoolstart zonder zorgen

Summer Academy

Duik via interactieve workshops in de wondere wereld van diddit en iDiddit

Specifieke initiatieven

We nemen voor enkele methodes specifieke initiatieven om ervoor te zorgen dat jouw schoolstart vlot kan verlopen.

Verschijningsplanning

Ontdek wanneer onze nieuwe en vernieuwde methodes beschikbaar zijn en blader door het proefmateriaal.

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!