Nieuw: Boemerangtaken en leesondersteuning

 

Het onlineleerplatform voor basisonderwijs Bingel blijft vernieuwen en introduceert dit schooljaar twee gloednieuwe functionaliteiten: boemerangtaken en leesondersteuning.

Boemerangoefeningen

Leerkrachten in het vijfde leerjaar kunnen dit schooljaar kennismaken met boemerangoefeningen bij ZOUFFF!, onze nieuwe methode Frans.

Met dit nieuwe oefentype, gebaseerd op het Leitner-systeem, oefenen leerlingen vooral op leerstof die ze nog niet onder de knie hebben. Zo krijgen ze nog meer gerichte oefenkansen en boeken ze nog meer leerwinst. Daarbovenop zet Bingel de oefeningen automatisch klaar en hoeft de leerkracht geen herhalingstaken in te plannen.

 

Leesondersteuning

Via de scanfunctie in Bingel Raket kunnen leerlingen teksten bij VAN IN-methodes lezen met de insluitende lezer van Microsoft. Dat is niet alleen goed nieuws voor leerlingen die een andere thuistaal of specifieke leesproblemen hebben, maar ook voor de leerkracht. Want leerlingen kunnen zelfstandig alle leeshulpmiddelen gebruiken zonder dat de leerkracht daarbij moet helpen. Dat bespaart de leerkrachten heel wat tijd, én de leerlingen verbeteren hun leesvaardigheid en tekstbegrip.

Ontdek Bingel boemerang Meer over leesondersteuning