VAN IN werkt didactisch dossier uit bij Wij, vrouwen

Op deze Internationale Vrouwendag zijn we enorm verheugd en trots te kunnen meedelen dat Canvas ons vroeg om een didactisch dossier uit te werken bij de boeiende reeks Wij, vrouwen. Aan de hand van getuigenissen en archiefbeelden werd daarin de evolutie van de positie van vrouwen in onze samenleving geschetst, zowel privé als in het publieke leven.

 

Eerder werkte uitgever Geschiedenis Tim Puttevils al met de zender samen voor een gelijkaardige bundel bij de succesvolle reeks Kinderen van de Migratie. Het dossier is vanaf vandaag beschikbaar als gratis download en is perfect te integreren in de lessen geschiedenis.

 

De 4 modules belichten telkens een ander aspect van het debat over vrouwenrechten en vrouwenemancipatie, en focussen ook op belangrijke doelstellingen als historisch bewustzijn en historische redeneerwijzen.

Interview met Vicky Adriaensen, Managing Director bij VAN IN

Voor ons was dit meteen ook een goede gelegenheid om enkele vragen te stellen aan Vicky Adriaensen, onze Managing Director, over hoe we als educatieve uitgeverij naar dit onderwerp kijken.

Lees het volledig interview