Boektoppers

Een pakket Boektoppers, dat is een uitgebalanceerde selectie boeken, aangepast aan de leeftijd en de leefwereld van je leerlingen. Zo is er voor elk wat wils en krijg jij je leerlingen weer aan het lezen. Bovendien zijn de pakketten supervoordelig, want je ontvangt vijf fantastische boeken voor slechts € 20.

Nederlands

A-stroom, Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Bestel de pakketten op onze webshop

Voordelig leesplezier voor het secundair onderwijs

Per graad stellen we een pakket samen dat bestaat uit 5 boeken. Daarbij gaan we voor variatie, kwaliteit en uiteraard de voordelige prijs die bij de Boektoppers hoort. In elk pakket vind je ongetwijfeld iets dat aansluit bij jouw voorkeur. Tegelijk hebben we de pakketten zo samengesteld dat je ook in elk pakket iets nieuws leert kennen. Ontdek snel alle pakketten!

Gevarieerde pakketten

Kwalitatieve titels

Supervoordelige prijs

Bekijk de folders digitaal

Haal alles uit je Boektoppers met de leesdossiers

Ontdek een wereld vol leesplezier met de Boektoppers. Bij elk boek voorzien we een uitgebreid leesdossier en boeiende luisterfragmenten, zodat jij je lessen eenvoudig kunt voorbereiden. Als leerkracht krijg je immers ook toegang tot alle oplossingen.

 

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder een voorproefje van de leesdossiers bij elk pakket. Je kunt de leerlingdossiers (zonder oplossing) bekijken van:

Pakket A

Pakket B

Pakket C

Extra voordelen

Webinar

Boektoppers '23-'24 voor graad 1

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de eerste graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

Mathilde, ik kom je halen – Inez van Loon

Adres onbekend – Susin Nielsen

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket – John Boyne

Doodverklaard – Inge Verbruggen

Eindspel – Evy Danckers

Bestel je Boektoppers

Mathilde, ik kom je halen – Inez van Loon

De Rupelstreek, 1900. Mathilde komt in het gezin van haar tante en oom terecht. Met negen kinderen wonen ze in een piepklein huisje op een steenbakkerij. Iedereen moet keihard meewerken.

 

Mathilde schrikt van het zware leven en besluit om niet de rest van haar leven op een steenbakkerij door te brengen. Hoe dol ze ook is op Marie, Rosalie, Prosper en Fonske … Ze wil vluchten! Een eerbetoon aan alle slachtoffers van kinderarbeid overal op de wereld, in heden en verleden.

White Raven 2019

Nominatie Jonge Jury 2019

Shortlist Thea Beckmanprijs 2020

Adres onbekend – Susin Nielsen

Felix begint zijn middelbare school met een groot geheim, dat zelfs zijn beste vrienden niet mogen weten: zijn moeder en hij wonen in een busje.

 

Hij is bang om in een pleeggezin geplaatst te worden omdat zijn moeder niet goed genoeg voor hem kan zorgen, maar hij is de situatie ook beu. Dus zoekt hij een oplossing: deelnemen aan een tv-quiz met een grote geldprijs. Zal Felix de quiz winnen? Nuchter en met humor en spanning geschreven, met fijne en goed uitgewerkte personages.

2de prijs Leesjury 2021

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket – John Boyne

Barnaby heeft een bijzondere eigenschap: hij zweeft. Als hij niet wordt vastgebonden, gaat hij spontaan de lucht in. Zijn saaie ouders vinden het maar niks dat ze zo’n vreemde zoon hebben. Ze laten hem los, de lucht in. Dan begint een spannende wereldreis voor Barnaby, waarop hij leert zichzelf te aanvaarden. Gelukkig ontmoet Barnaby op zijn zweefreizen mensen die hem wel accepteren.

 

Een heel grappig boek over een bijzondere, maar toch ook erg gewone jongen.

Nominatie Children's Books Ireland Awards 2013

Doodverklaard – Inge Verbruggen

Isa is gelukkig met haar leven. Ze doet het goed op school, heeft een hechte vriendengroep en tijdens een avondje uit leert ze de knappe Siebe kennen. Maar dan vindt ze op het internet een doodsprentje. Van zichzelf. Totaal overstuur roept ze de hulp van haar vrienden in. Wie wil haar dood? En waarom?

 

Als de dader gevaarlijkere stappen begint te nemen, komen ook Isa’s relaties onder spanning te staan. Een realistische pageturner over vriendschappen en sociale media.

2de plaats Leesjury 2019

Bekijk het leesdossier voor de leerling

Eindspel – Evy Danckers

In het jaar 2084 wordt de zestienjarige Jasper opgeroepen om naar de Fabriek te gaan. Daar moet hij zijn gsm afgeven en wordt hij verplicht om een overall te dragen. Op het eerste gezicht lijkt het leven in de Fabriek een heerlijke vakantie. Maar al snel beseft Jasper dat de Fabriek helemaal niet zo leuk is als het lijkt.

 

Met enkele vrienden komt Jasper in opstand. De groep valt al snel uit elkaar. Om de game te kunnen uitspelen, moeten ze zichzelf en hun toekomst sterk in vraag stellen …

1ste prijs Leesjury 2022

Boektoppers '23-'24 voor graad 2

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de tweede graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

Alles wat je lief is – Nicola Yoon

Mijn vriend Hitler – Piet de Loof

Blinde drift – Belinda Bauer

Vuil vel – Marita de Sterck

Wat zou Martin doen? – Nic Stone

Bestel je Boektoppers

Alles wat je lief is – Nicola Yoon

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze ziet, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen.

 

Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische Oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg … Een verhaal over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Nr. 1 New York Times Bestseller

Mijn vriend Hitler – Piet de Loof

Oostenrijk, 1905. Na een concert ontmoet de zeventienjarige Gust een gelijkgestemde ziel: Adolf Hitler. De jongens delen een passie voor muziek en kunst, worden beste vrienden en gaan samen studeren in Wenen. Adi heeft zo zijn eigen ideeën over kunst, cultuur en politiek en duldt absoluut geen tegenspraak.

 

Gaandeweg achterhaalt Gust enkele goed bewaarde geheimen van Adi. Na een zomervakantie blijkt Adi spoorloos verdwenen. Pas jaren later zal Gust zijn jeugdvriend terugzien …

Nominatie Leesjury 2017

Blinde drift – Belinda Bauer

Op een mooie zomerdag staat een auto met pech langs de weg. ‘Pas op je zusjes,’ zegt Jacks moeder wanneer ze weggaat om hulp te halen. Dus wachten Jack en zijn twee zusjes geduldig, maar hun moeder komt nooit meer terug.

 

Drie jaar later past Jack nog steeds op zijn zusjes. Hij zorgt ervoor dat ze te eten krijgen en dat niemand erachter komt dat ze helemaal alleen wonen, zonder ouders. En dan ontdekt Jack wie de moordenaar van zijn moeder is …

Longlist Man Booker Prize 2018

Vuil vel – Marita de Sterck

Marita de Sterck bundelde 40 Vlaamse volkssprookjes in hun originele versie, voorzien van lino’s van Jonas Thys die de ruwheid van de sprookjes visueel versterken. De onbekende verhalen verrassen door hun agressieve of erotische aard. Soms hard en wreed en koud, soms baldadig en ironisch, altijd met veel lef en fantasie.

 

Als een meesterverteller bewerkt en hervertelt De Sterck ze met een vlotte taal, terwijl zij de oude, smeuïge woordenschat, zinsconstructies en uitdrukkingen respecteert.

Bekijk het leesdossier voor de leerling

Wat zou Martin doen? – Nic Stone

Justyce McAllister haalt hoge resultaten op school, is aanvoerder van de debatclub en hij mag volgend jaar naar Yale. Toch wordt hij nog steeds lastiggevallen door de jongens uit zijn oude buurt en hij voelt zich ook niet welkom in zijn nieuwe klas.

 

Op een dag rijdt Justyce samen met zijn beste vriend Manny rond in de auto – raampjes open, muziek hard aan. Dat valt niet in goede aarde bij een andere automobilist. Maar is dat reden genoeg om een wapen te trekken?

William C. Morris Debut YA Award 2018

Boektoppers '23-'24 voor graad 3

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de derde graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

Dik. Lelijk. Wijf. – Anke Wouters

Dit is mijn dag – Aidan Chambers

Ten zuiden van de grens – Haruki Murakami

Schemerzone – Hilde Vandermeeren

De wildernis in – Jon Krakauer

Bestel je Boektoppers

Dik. Lelijk. Wijf. – Anke Wouters

“De kerel staart me aan en vervolgens spreekt hij drie woorden uit: ‘Dik. Lelijk. Wijf.’ Even stopt de wereld met draaien.”

 

Een perfect lijf is tegenwoordig de norm en daar worden we ons nu pas bewust van. Dat we daar schoon genoeg van hebben, bewees journaliste, schrijfster en fervente blogger Anke Wauters. Ze oogstte veel bijval met haar blogbericht over bodyshaming en hoe dat je zelfbeeld beïnvloedt. Haar tekst ging onmiddellijk viraal. In haar boek diept zij het onderwerp eerlijk en compromisloos uit.

Top 10 Boekenzoeker

Dit is mijn dag – Aidan Chambers

Dit boek bevat zestien korte verhalen over één dag uit het leven van zestien verschillende mensen. Eén dag die voorgoed het leven van die mensen verandert.

 

De verhalen gaan over liefde, opkomen voor zichzelf, haat, wraak … de dieper liggende gevoelens van mensen. Sommige zijn een realistische weergave van wat zou kunnen gebeuren, maar toch zit er vaak ook een kwinkslag, een twist, een onwaarschijnlijk gegeven in. Verrassende verhalen die nog lang blijven nazinderen.

Hans Christian Andersen Award, 2002

Ten zuiden van de grens – Haruki Murakami

Hajime en zijn jeugdliefde Shimamoto groeien allebei op als enig kind. Na schooltijd luisteren ze samen naar muziek, houden ze elkaars hand vast en praten ze over de toekomst. Als Hajime met zijn familie naar een andere stad verhuist, verliezen ze elkaar uit het oog.

 

Jaren later kruisen hun wegen weer: Hajime is de eigenaar van een jazzclub, echtgenoot en vader. Shimamoto’s leven is gehuld in geheimen. Maar na hun ontmoeting zet Hajime alles op alles om haar weer te veroveren .

Hans Christian Andersen Award 2016

America Award in Literature 2018

Prix mondial Cinco Del Duca 2022

Bekijk het leesdossier voor de leerling

Schemerzone – Hilde Vandermeeren

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Ze verzwijgt dat ze narcolepsie heeft, omdat ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. De derde verdieping van de kliniek kan worden afgehuurd door bekende personen voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers.

 

De dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht. Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. En iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Hercule Poirotprijs in 2017

Longlist Gouden Strop 2018

De wildernis in – Jon Krakauer

In april 1992 lift de 24-jarige Chris McCandless naar Alaska om daar de wildernis in te trekken, met niet meer dan een geweer en tien pond rijst op zak. Hij heeft zijn spaargeld aan een goed doel geschonken, zijn auto achtergelaten en het geld in zijn portemonnee verbrand.

 

Vier maanden later wordt zijn lichaam gevonden door een elandjager. Een verhaal over de enorme aantrekkingskracht van de natuur, het gevaar dat op de loer ligt en de complexe band tussen een zoon en zijn vader.

Bestel je met je school minstens 10 dezelfde pakketten Boektoppers, dan geniet je van heel wat voordelen. We lijsten ze graag voor jou even op.

 

De digitale leesdossiers

 

Ons ervaren auteursteam zorgt voor uitdagende en inspirerende verwerkingsopdrachten. De suggesties zullen je leerlingen inzichten geven in de opbouw, achtergrond en thematiek van de gelezen boeken. Je krijgt toegang tot een versie voor de leerling en een versie voor de leerkracht.

Voor elk boek is er:

  • een korte inhoud
  • een reeks verwerkingsopdrachten + oplossingen
  • een luisterfragment

 

10 % korting

 

Je ontvangt 10 % korting voor jouw school op de bestelde Boektoppers (vanaf 10 dezelfde pakketten).

Bestel de pakketten op onze webshop

Herbekijk het webinar over Boektoppers '23-'24

Tijdens dit webinar krijg je meer uitleg over onze Boektoppers. Je ontdekt wat Boektoppers precies zijn, hoe we de verschillende leespakketten samenstellen en welke geweldige titels je dit jaar met je klas zult lezen.

 

Daarnaast gaan we dieper in op al het extra materiaal dat je ter beschikking hebt om je les rond de Boektoppers in te vullen. We tonen ook duidelijk hoe je de Boektoppers bestelt en welke extra voordelen je ontvangt bij een schoolbestelling.

Bestel de pakketten op onze webshop

Info voor de leerkracht

Info voor de leerling

Ontdek onze methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!