Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis

De vernieuwde Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis (editie 2023) bevat bijna 200 historische, Nederlandstalige kaarten, ingedeeld volgens de grote historische periodes.

Geschiedenis

A-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Hou me op de hoogte

Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis

Deze hedendaagse herwerking kijkt verder dan het typisch eurocentrische perspectief en belicht invalshoeken uit verschillende culturen en samenlevingen, verspreid over de hele wereld. Maar liefst 85% van de bestaande kaarten kreeg een grondige update. Daarnaast voegen we ook 17 volledig nieuwe kaarten toe.
Een geoptimaliseerde lay-out met duidelijke titels en verwijzingen naar andere kaarten binnen hetzelfde thema, maken de atlas tot een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk naslagwerk. Een instrument dat je bovendien ook perfect digitaal kunt gebruiken. Superhandig!

 

Nieuw! In 2023 lanceren we een gloednieuwe editie. Wil je op de hoogte blijven? Laat je gegevens dan achter via de knop hieronder.

Volledig vernieuwde editie die past binnen de onderwijshervorming

Brede focus, met aandacht voor interculturele contacten en samenlevingen wereldwijd

Sterk uitgewerkt digitaal luik met interactieve, gelaagde kaarten en ontdekplaten

Herbekijk de infosessie Hou me op de hoogte

Aan de slag met de hernieuwde Atlas

Dankzij nieuwe invalshoeken bied je je leerlingen een zo breed mogelijk perspectief. Op deze manier doorbreekt de Atlas het typische eurocentrisme en is er veel meer aandacht voor interculturele contacten.

Globale geschiedenis

Dankzij slim uitgewerkte gelaagde kaarten kan je in enkele klikken belangrijke evoluties doorheen de geschiedenis visualiseren, zoals bv. de opkomst en uitbreiding van het rijk van de Bourgondiërs. De basislaag toont de kaart met gebieden in de beginsituatie, en in de daaropvolgende lagen ontdek je telkens de aanwinsten en veldtochten van de opeenvolgende heersers.

Interactieve kaarten

De overzichtelijke inhoudstafel en het gebruiksvriendelijke register maken de Atlas tot een handig en makkelijk te gebruiken naslagwerk. Op de kaartpagina's zie je in één oogopslag onder welke grote historische periode de kaart valt, en de duidelijke crossreferenties naar andere kaarten helpen je om grotere verbanden en historische evoluties te begrijpen.

Heldere structuur

De hernieuwde editie van de Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis is 100% digitaal inzetbaar. Naast de interactieve, gelaagde kaarten werden alle kaarten gedigitaliseerd, waardoor je het ook exclusief digitaal kunt gebruiken.

Volledig digitaal!

Ontdek het aanbod

Naar de webshop

ATLAS van de algemene en Belgische geschiedenis

Hernieuwde editie 2023

ATLAS van de algemene en Belgische geschiedenis

Editie 2015

Hybride leren

Nieuw! Deze herwerkte editie (2023) kan je 100% digitaal gebruiken. We zetten de stap naar een geïntegreerde aanpak, waarbij papier en digitaal naast elkaar staan, maar waarbij je ook de keuze kan maken om uitsluitend de digitale licentie aan te kopen.

 

Je kunt nog steeds aan de slag met de fysieke Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis. Een mooi en gebruiksvriendelijk naslagwerk dat leerlingen gedurende heel hun middelbare schooltijd kunnen gebruiken. Alle kaarten zijn echter ook digitaal beschikbaar. Met de interactieve, gelaagde kaarten is het nog leuker om historische evoluties te ontdekken.

 

Vanaf september 2023 kan je dus met de Atlas aan de slag in ons vernieuwd onlineleerplatform iDiddit.

Lees meer over iDiddit

Ontdek onze andere methodes

STORIAHD

Secundair onderwijs

Geschiedenis

A-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Hybride methode

Meer info

Sapiens

Secundair onderwijs

Geschiedenis

A-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Hybride methode

Meer info

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!