C'est parti

C’est parti zet vaardigheden en communicatief taalonderwijs centraal. In het licht van la perspective actionnelle leren je leerlingen stapsgewijs Frans spreken in authentieke taalsituaties.

Frans

A-stroom, Doorstroomfinaliteit

Doorblader het aanbod

C’est parti vous lance un défi!

C’est parti biedt een sterke basis aan lesmateriaal, oefeningen en vaardigheidsopdrachten voor de domeinoverschrijdende richtingen in de doorstroomfinaliteit. We reiken op een frisse manier de nodige tools aan om de Franse taal samen met jouw leerlingen tot leven te brengen.

 

Als leerkracht heb je de keuze om de differentiatiemogelijkheden in het boek aan te passen aan de behoeftes van jouw klas. C’est parti wordt vernieuwd op het ritme van de modernisering.

Stapsgewijze opbouw in elk hoofdstuk

Realistische en bruikbare taalsituaties

Differentiatie, in het boek én online

Bekijk het leerwerkboek voor jaar 6

Aan de slag met C’est parti

 

Bij C’est parti kies je voor leerwerkboeken van het eerste tot het zesde jaar. De structuur en de leerlijn blijven herkenbaar doorheen de jaren en ontwikkelen mee met je klassen. Ook de inhouden groeien mee met de leefwereld en leeftijd van de leerlingen.

 

In de 3de graad voorzien we bovendien een graadboek voor de richtingen met Moderne talen, een- of meerpolig. Dit extra leerwerkboek wordt volledig uitgewerkt op maat van de vernieuwde specifieke leerplannen.

Lancement du défi

Een uitgave van C’est parti bestaat uit meerdere hoofdstukken (défi’s). De introductiepagina geeft je leerlingen inzicht in de uitdaging die hen te wachten staat en reikt de leerinhouden die ze daarvoor nodig hebben aan.

Duidelijke opbouw

Missions

Elk défi is opgevat als een uitdaging voor de leerlingen en bevat twee tot vier missions. Elke mission werkt naar een kleine taaltaak toe, de micro-tâche.

Behapbare leerinhouden

Sur mesure

Het traject Sur mesure reikt elke leerling differentiatie op maat aan. Je kan dit op twee manieren inzetten: op het einde van de mission, net voor je leerlingen aan de micro-tâche beginnen, of op het einde van het défi, net voor je leerlingen aan de macro-tâche beginnen.

Haalbare differentiatie

Résumé

Het leerstofoverzicht Résumé geeft de leerlingen de kans om de bouwstenen van het volledige hoofdstuk nog eens te herhalen, net voor ze de macro-tâche aanvatten. Een volledig grammaticaal overzicht vind je bovendien op het onlineleerplatform.

Bouwstenen inoefenen

Macro-tâche

Met een rugzak vol vaardigheden en bouwstenen vatten de leerlingen de macro-tâche aan. Met deze geïntegreerde communicatieve opdracht sluiten ze het hoofdstuk op activerende en speelse wijze gezamenlijk af. Het bijbehorend evaluatierooster kun je naar eigen wens aanpassen.

Vaardig in het Frans

Kiosque

In de Kiosque vind je verdere inoefenkansen voor de vaardigheden dankzij tal van extra lees- en luisterteksten met verwerking op verschillende niveaus. Bovendien besteedt de Kiosque ook extra aandacht aan de Franstalige cultuur.

Verder oefenen

Mon bilan

In C’est parti staan vaardigheden centraal. Daarom bieden we in Mon bilan de leerlingen de mogelijkheid om hun eigen voortgang bij te houden. Dit portfolio biedt leerlingen de kans om aan zelfreflectie te doen, maar het is voor jou als leerkracht ook een uitstekend voortgangsrapport over de défi s heen.

Voortgang bijhouden

Doorblader het aanbod van C'est parti

Naar de webshop

C'est parti 1

Leerwerkboek

C'est parti 2

Leerwerkboek

C'est parti 3

Leerwerkboek

C'est parti 4

Leerwerkboek

C'est parti 5

Leerwerkboek

C'est parti 5/6

Leerwerkboek

C'est parti 6

Leerwerkboek

Hybride leren

C’est parti is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Lees meer over diddit

Gestructureerd aan de slag met en in de Franse taal? C’est parti !

Leerkracht Frans, Zavo campus Sterrebeekstraat

C'est parti spreekt de leefwereld van de leerlingen aan en daagt elke individuele leerling op zijn niveau uit.

Vicky Van Eenoo

Spes Nostra Instituut Zedelgem

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!