Op verkenning in Minecraft

Duik in game-based learning met Minecraft en Op verkenning.

Game-based learning in Minecraft

Game-based learning betekent leren terwijl je speelt, waarbij het spel niet alleen leuk is, maar ook educatieve inhoud bevat. In Minecraft Education ontdekken leerlingen op een boeiende manier nieuwe leerstof, zonder dat het saai of vervelend wordt. Dit platform stimuleert creatief denken, probleemoplossend vermogen en bevordert communicatie en samenwerking.

Als leerkracht heb je verschillende mogelijkheden:

  • Verken honderden werelden met kant-en-klaar lesmateriaal.
  • Creëer je eigen wereld die naadloos aansluit bij jouw lesplan.
  • Laat je leerlingen zelf een wereld maken en leer ze op een nieuwe manier.

We hebben specifieke werelden in Minecraft gekoppeld aan verschillende thema’s. Na de les gaan leerlingen de uitdaging aan door hun opgedane kennis toe te passen in de wereld van Minecraft.

Download de opstartgids van Minecraft om de werelden te installeren in jouw klas. Je vindt alle materialen en het lesverloop ook steeds terug in Bingel bij ‘Downloads’.

Download de opstartgids

Minecraft Frozen Worlds

Trek op ontdekkingsreis naar de polen met je leerlingen in Minecraft! Laat je leerlingen ervaren wat er gebeurt met het smelten van poolijs door ze virtueel mee te nemen naar de Noord- en Zuidpool in Minecraft. Als ijsbeer, orka en Laplandse hommel verkennen ze hoe deze dieren zich aanpassen aan veranderingen in hun omgeving.

 

Het lesmateriaal van Op verkenning duikt dieper in de verschillende onderwerpen die aangekaart worden in het spel, zoals klimaatverandering, geografische ligging van de werelddelen, de veerkracht van pooldieren, de werking van echolocatie en zoveel meer! 

  • Geschikt voor het vijfde en zesde leerjaar.
  • Te gebruiken bij themaschrift ‘Van pool tot pool’ en ‘Water‘.
  • Het materiaal sluit ook aan bij de teksten ‘Water‘ (leerjaar 5) en ‘Artis Antarctis‘ (leerjaar 6) in de leeswerkschriften van Tekstduikers.
Download lesverloop

Home Sweet Hmm

Maak je leerlingen bewust van de voordelen én de gevaren van internet. Ga Minecraft biedt jou en je leerlingen een velige speelomgeving waarin ze alles leren over schermtijdbeheer, sociale interactie en digitaal burgerschap.

Het spel is een mooie aansluiting op het themaschrift ‘Onderweg naar morgen’, waarin jij en je klas de evolutie van computers, smartphones en het internet verkennen.

  • Geschikt voor het vijfde en zesde leerjaar.
  • Te gebruiken bij themaschrift Onderweg naar morgen.
Download het lesverloop