Boektoppers

Lezen én ervan genieten. Dat is waar Boektoppers voor staat. De mooiste en leukste (prenten)boeken voor een lage prijs.

Bekijk de Jeugdboekenmaand promo

Wat zijn de boektoppers?

  • Leuke thema’s die aansluiten bij de leefwereld van het kind
  • Geschreven op het niveau van het kind
  • Kwaliteitsgarantie: VAN IN selecteert voor jou enkel de beste en mooiste kinderboeken
  • Voor slechts € 20 ontvang je een pakket met 5 meeslepende boeken, waarvan 1 non-fictieboek.
Wil je graag boektoppers bestellen? Dit kun je doen via de webshop.
Bekijk het aanbod van vorig jaar.

Leerjaar 1

Leerjaar 2

Leerjaar 3

Leerjaar 4

Leerjaar 5 & 6

Ontdek de boekjes van het eerste leerjaar!

AVI M3 Een beetje gek en veel pret, Jonas Boets & Esther Plaateeuw

Juf Noor is raar en lief. Elk kind vindt haar leuk. Maar mees Mark vindt haar te druk. Juf Noor moet weg. Maar daar is de klas het niet mee eens!

Bas is bij Poe, zijn opa. Poe kan heel veel: sim sa la bim. Hij leert het aan Bas. Maar het gaat nog niet zo goed.

AVI M3 Pup en Kit, Edward van de Vendel & Floor de Goede

Over een bijzondere vriendschap tussen een jonge hond en kat. Pup de hond en Kit de kat komen samen toe in het huis van de baas. Ze moeten wennen aan hun baas en wat nog moeilijker is, ze moeten wennen aan elkaar. Pup en Kit maken allerlei gekke dingen mee. Hoewel Pup en Kit het niet altijd met elkaar eens zijn, worden ze toch heel goede vrienden.

AVI E3, moppen met een grapjas aan, Riet Wille & Richard Verschraagen

Sam houdt veel van een mop. Noor ook. Lach je met hen mee? Heel veel moppen, raadsels en grappige tekeningen.

Winterwarmte in de boom op het plein, Hilde Vandermeeren & Frank Daenen, De Eenhoorn

Moon, Greg en Tijn spelen in de sneeuw. Leesgroeiboek met verhaaltjes, raadsels, zoekplaten, puzzels, toneelstukjes en brieven. Oplopend van AVI-Start t/m AVI-E5.

Groeiboek, In het bos, Goedele Ghijsen & Valesca Van Waveren

Sem en Noor gidsen beginnende lezers door dit AVI-groeiboek. We volgen hen tijdens hun tocht door het bos. Ze gaan op zoek naar een vos, ze ontdekken een mierenhoop, maken vuur en bouwen een boomhut. Uiteraard moeten ze ook eten om te overleven, dus gaan ze vissen. Dan verdwalen ze. Zouden ze de weg nog terugvinden?

Ontdek de boekjes van het tweede leerjaar

AVI M4 De 3 spinsters uit Troon zoekt kroon, Riet Wille & Riske Lemmens

Duik als lezer in de sprookjeswereld, met veel rijmpjes en taalgrapjes.

 

Spit de lama, Monique Berndes & Eefje Kuijl, Kluitman

De boer wil zijn lama kwijt. Spit loopt altijd weg en hij spuugt. Maar Finn vindt Spit juist heel lief. Finn mag Spit houden. Maar waar laat je een lama? En wat vinden Finns ouders ervan?

AVI E4, Help! Help! Dirk Nielandt & Marjolein Pottie, DE (verfilmd voor Ketnet)

Muis is ridder. Samen met haar beste vriendin Draak redt ze Prins uit een toren en verslaat ze Kat in een gevecht.

AVI E4 De schat op school, Jowi Schmitz & Hugo Van Look, Kluitman

De negen rovers denken dat er een schat onder het klaslokaal van Stan ligt. Ze willen er gaan graven. Maar hoe komen ze ongezien de school binnen?

luid of stil (non-fictie)

Dieren hebben geen woorden. Maar ze praten wel! Hoe weet het ene dier wat het andere wil zeggen? Waarom maken dieren soms veel lawaai? Wanneer kan een dier beter zo stil mogelijk zijn? Ontdek alles over luide en stille dieren.

Ontdek de boekjes van het derde leerjaar

AVI M5 Jack de slak, Frank Geleyn & Claudia Verhelst, DE (nominatie Leesjury 202)

Vrolijk verhaal over een jongen die zich niet laat opslokken door de haastigheid van de omgeving en over een lieve mama die ontdekt dat het leven leuker wordt als je af en toe op de rem gaat staan.

AVI M5 James Hond en de elfenbank, Noëlla Elpers, Van Halewyck (2de Leesjury 2020)

James Hond is een hond en een detective. Hij en zijn baas André wonen aan de zee waar André een visrestaurant uitbaat. Wanneer plots alle zeetong uit de zee wordt gestolen door een scheepseigenaar en het restaurant dreigt te moeten sluiten, gaat James op speurtocht.

Deel 2 van Sprookjes met de kleur van henna, Riet Wille & Arevik d’Or

Duik in de magische wereld van sprookjes uit Turkije, Marokko en Bulgarije. De sprookjes zijn geschreven in een eenvoudige, maar toch sprankelende taal en verschillende stukjes staan op rijm.

AVI E3-E5 Mo en Tijger lossen het op, Elisabeth Mollema & Gertie Jaquet, Moon

Heb je een probleem? Mo en zijn teckel Tijger lossen het op! Vijf verhalen, over een kat die weg is, een schat op een eiland en een varken dat Chanel heet.

Later word ik, Moniek Vermeulen & Joris Thys, DE (non-fictie)

Informatief boek voor beginnende lezers, over beroepen. Informatie over de verschillende beroepen, met aansluitend een interview met iemand die de betreffende job uitoefent.

Ontdek de boekjes van het vierde leerjaar!

Waarom een bos geen ramen heeft, Korneel De Rynck & Joris Thys, Van Halewyck (3de plaats Leesjury 2019)

Een bundel met 28 korte verhalen over dieren en hun ontmoetingen met andere dieren. De inhoud is meestal van filosofische aard, maar weegt nooit zwaar. De verhalen zijn licht en fris. Naast elk verhaaltje pronkt er een mooie illustratie over het dier dat daarin de hoofdrol speelt. Sommige stukjes vertrekken vanuit een vraag, andere gaan over herkenbare thema’s.

 

Want een ezel is een voorbeeldig mens, Frank Pollet & Kristina Ruell, DE (1ste plaats Leesjury 2016)

Amélie en Louise merken dat hun mama Lena zich plots wat vreemder gedraagt, net zoals Cléo, Cézar en Juul vinden dat papa Albéric wat anders is. Zouden ze verliefd zijn? Maar de kinderen – zoals je dat al van ver ziet aankomen natuurlijk – willen geen nieuwe papa of mama, noch nieuwe broers of zussen en gaan zich verzetten tegen de nieuwe liefde van hun ouder.

 

Frank en Stijn, Reine De Pelseneer & Richard Verschraagen, De Eenhoorn (1ste plaats Leesjury 2022)

Frank en Stijn zijn tweelingbroers. Met mama Arlette Skelet en papa Victor Weemoed wonen ze in een oud kasteel. Tijdens het Halloweenfeest wil hij indruk maken op zijn vriendinnetje Fia. Hij brouwt een liefdesdrank voor haar. Maar dat loopt helemaal niet zo goed als Frank zou willen…

 

Ronde van varken

Op een boerderij vlak naast het parcours waar de Ronde van Vlaanderen jaarlijks plaatsvindt, wonen allerlei dieren. Elk jaar bekijken zij de wielrenners tijdens de Ronde. Dit keer besluiten zij hun eigen ronde te organiseren.

Wij waren hier eerst, Joukje Akveld & Piet Grobler, Gottmer (non-fictie)

In dit boek zijn de leeuwen, de neushoorns, de gieren en nog tien andere Zuid-Afrikaanse dieren de hoofdrolspelers. Hun verhaal is allesbehalve vrolijk. Maar het is wel een waar verhaal.
Journaliste Joukje Akveld doorkruiste de savanne en zag met eigen ogen hoe verschillende prachtige dieren door de mens dreigen te verdwijnen. Gelukkig ontmoette Joukje ook mensen die in actie komen om deze dieren te beschermen. Indrukwekkend infoboek met unieke kleurenfoto’s over de botsing tussen mens en dier.

Top 10 boekenzoekers

Ontdek de boekjes voor het vijfde en zesde leerjaar

Fort Fiktori, Mark Tijsmans, Van Halewyck (nominatie Leesjury 2022)

Het is het jaar 1916, tijdens de Grote Oorlog. Viktor en Jefke wonen in een dorpje aan de IJzer, in West-Vlaanderen. De Duitsers vallen hun dorp binnen. De Duitse soldaten zijn druk op zoek naar een Engelse spion, die ze nergens kunnen vinden. Langzaam worden Viktor en Jefke meegesleurd in die zoektocht… Ze kunnen niet langer kind zijn, maar moeten opgroeien in een bikkelharde realiteit.

Het raadsel rond het rode huis, Bianca Nederhof, Clavis

Oom Waldo wil een oud document vol vreemde symbolen ontcijferen. Daarvoor moet hij naar hotel Het Rode Huis, diep in het Zwarte Woud in Roemenië. Bren gaat met hem mee, maar hij krijgt er een spannend avontuur voor in de plaats vol duistere spreuken, vampiers en magische poorten.

Ik heb een vraag, Bart Coenen & Stephanie Dehennin, Van Halewyck (non-fictie)

Dit prachtig geïllustreerd lijvig boek bestaat uit een curiosum aan interessante, bizarre, nieuwsgierige vragen over eender welk onderwerp. Elke vraag wordt beantwoord door een wetenschapper die zich in dat domein gespecialiseerd heeft. Iedereen stelt zich vragen over wat hij waarneemt of over een gedachte die hem bezighoudt.

Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan

Philomena – Phil – heeft een moeder die vaak op reis is. Haar vader verandert om de haverklap van baan. In hun huis aan zee woont ook nog Meetje. Die zomer komt tante Caroline logeren. Zij en haar zoon Lucas brengen donkere wolken met zich mee. En dan is er nog Phils beste vriendin, Charlotte, die opeens alles kinderachtig vindt en in zwijm valt voor jongens.

De bende van Zeus

Dit is het verhaal over Kronos en Rea, over Zeus en Hera, over Danaë en over Perseus, over Eros en het Orakel, over Charon, Hades en de onderwereld, over Athene, de nimfen, Medusa en de Drie Grijze Zussen. Bloedstollende verhalen uit de Griekse mythologie op kindermaat, met veel humor en fantasie. Ontdek wat de goden en helden van de Griekse oudheid zoal hebben uitgespookt. Is een van hen de dapperste of de sterkste?

Bekijk het Boektoppers aanbod van vorig jaar