Mens en organisatie

Maak kennis met diverse denkbeelden over mens en organisatie

Mens en organisatie

Mens en organisatie is een inleidend werk dat de lezer laat kennismaken met diverse denkbeelden over mens en organisatie.

heldere structuur

talrijke voorbeelden

Bekijk de inhoudstafel

Mens en organisatie voor het hoger onderwijs

 

Door de heldere structuur is het boek perfect geschikt voor studenten hoger onderwijs die kennis willen maken met diverse denkbeelden over mens en organisatie.

 

 

Wegwijs in het spanningsveld tussen mens en organisatie

 

De spanning tussen mens en organisatie is een thema dat elke medewerker, manager en toekomstige werknemer aangaat. Het houdt zowel de ‘reflective practitioner’ als de wetenschapper bezig. Dat wetenschappers er een kant-en-klaar recept kunnen voor bedenken is een illusie. Maar kennismaken met diverse denkbeelden, perspectieven, analyses, praktijkvoorbeelden … kan wel bijdragen tot een rijkere kijk op en een kwaliteitsvollere dialoog over mens en organisatie.

 

Een historische invalshoek wordt gecombineerd met een thematische aanpak. Er komen drie niveaus aan bod: het individu, de groep en de organisatie.

” Wie nog niet helemaal thuis is in de zee van kennis over people management, vindt in ‘Mens en Organisatie’ alvast een eerste verfrissende duik. Maar ook voor degene die zich wel al thuis voelen in het landschap, belooft het boek een boeiende reis. Eentje om af en toe naar terug te blikken, om dan te denken: ‘juist, zo zit dat’. “

 

HR Square

lees de volledige recensie

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

digitaal boek

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Dries Berings

Dries Berings behaalde in 1983 zijn licentiaatsdiploma in de psychologische en pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2001 behaalde hij de titel van doctor in de psychologische wetenschappen aan de KU Leuven op basis van een onderzoek naar de ontwikkelingskansen van kwaliteitszorg in het hogescholenonderwijs. Momenteel is hij als hoofddocent en onderzoeker verbonden aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en aan de onderzoeksgroep Work & Organisation Studies van de KU Leuven.

Trui Steen

Trui Steen is handelsingenieur (KU Leuven, 1993) en licentiaat in de sociologie (Rijksuniversiteit Gent, 1995). Ze behaalde in 2000 de titel van doctor in de sociale wetenschappen met een onderzoek naar hervormingen van het personeelsmanagement in de Vlaamse gemeenten. Ze startte haar loopbaan aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid, waar ze werkte als onderzoeker en coördinator van vormingsprogramma’s voor ambtenaren. Van 2004 tot 2016 werkte ze als universitair (hoofd)docent Vergelijkende Bestuurskunde aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden (Nederland) en sinds 2012 ook als hoofddocent aan KU Leuven Instituut voor de Overheid. Ze was eerder ook gastdocent aan EHSAL, KU Leuven en Universiteit Antwerpen. Momenteel is zij als gewoon hoogleraar verbonden aan KU Leuven Instituut voor de Overheid.

Styn Grieten

Styn Grieten is arbeids- en organisatiepsycholoog (KU Leuven, 1998). Na een aanvullende studie in Bedrijfsmanagement startte hij als onderzoeker aan Universiteit Hasselt en behaalde hij in 2007 zijn doctoraat in de Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Het doctoraatsonderzoek spitste zich toe op de kwaliteit van interactieprocessen tussen mensen en groepen tijdens trajecten van organisatieverandering. Vandaag is hij hoofddocent aan de Brusselse faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven en gastdocent aan de Universiteit Hasselt. Hij focust op relationeel organiseren, verbindende vormen van leiderschap en verdiepende vormen van kwalitatief en actiegericht onderzoek.

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!