Praktisch gezondheidsrecht

Een juridische gids voor studenten uit de medische en paramedische professionele bachelor

Praktisch gezondheidsrecht

Praktisch gezondheidsrecht is een duidelijke juridische gids voor studenten uit de medische en paramedische professionele bachelor. De studenten geraken vertrouwd met enkele begrippen uit het algemeen recht, waarna de focus verschuift naar gezondheids- en gezinsrecht.

boordevol voorbeelden uit de dagelijkse praktijk

oefeningen in het boek en online

(korte) verklarende woordenlijst en wetgeving in toegankelijk bewoordingen

Bekijk de inhoudstafel

Praktisch gezondheidsrecht voor het hoger onderwijs

 

De gids schept een adequaat juridisch kader voor zowel de zorgverstrekker als de patiënt, met bijzondere aandacht voor de aansprakelijkheid van de zorgbeoefenaar (strafrechtelijk en burgerrechtelijk) en de Gecoördineerde wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar verpleegkundigen, zorgkundigen en vroedvrouwen.

 

Er is ook een praktijkgericht overzicht van onderwerpen op het raakvlak tussen de gezondheidszorg en het publiek en privaat recht opgenomen.

 

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

oefeningenmodule

oplossingen voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Luc Haegeman

Luc Haegeman is licentiaat in de rechten. Hij was van 1985 tot mei 2018 advocaat aan de balie van Kortrijk. Sinds mei 2018 is hij rechter in de familie- en jeugdrechtbank in de rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen. Van 1992 tot 2020 was hij lector aan de Hogeschool Vives, campus Roeselare waar hij beroepsgerelateerde wetgeving doceerde aan de bachelorstudenten in de verpleegkunde.

Kathleen Van Cauter

Kathleen Van Cauter is sedert 1992 advocaat aan de balie te Dendermonde en plaatsvervangend rechter bij het Vredegerecht van het kanton Lokeren. Daarnaast studeerde zij als vrije student seksuele psychologie en seksuele wetenschappen. Vanaf 2000 is zij bemiddelaar in familiezaken. Sinds 2011 doceert zij de rechtsvakken in de bacheloropleidingen verpleegkunde en vroedkunde van ODISEE campus Waas. Zij is een veelgevraagd spreker aangaande de juridische aspecten van ouder worden en vroegtijdige zorgplanning en verzorgt regelmatig opleidingen voor (para)medische zorgberoepen.

Voor jou ook interessant?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!