Welke resultaten van oefeningen kan ik bekijken in iDiddit?

De resultaten van oefeningen in iDiddit kun je terugvinden bij het tabblad ‘Resultaten’. Dat opent automatisch op ‘Alle oefeningen’.

Je ziet hier de resultaten op klasniveau. In dit overzicht kun je per klas, per hoofdstuk, en indien gewenst, per subhoofdstuk, bekijken hoe je leerlingen gescoord hebben op de oefeningen.

  • Helemaal links zie je al je leerlingen in alfabetische volgorde, via het filtertje kun je ook op een of meerdere leerlingen in het bijzonder filteren.
  • In de 2 volgende kolommen zie je het aantal oefeningen dat reeds werden ingediend, net als de score die daarop werd behaald.
  • In het overzicht rechts zie je dan in één oogopslag de resultaten, met daarbij de legende

 

Wanneer je over een ‘bolletje’ beweegt met je muiscursor, verschijnt er een pop-upvenster met beknopte info over de oefening: de titel en de behaalde score. Door op het bolletje zelf te klikken, ga je naar de oefening. Daar kun je de oefening verbeteren, bekijken en feedback geven.

 

Als je het resultaat van een adaptieve oefening wil bekijken, klik je op de oefening in het overzicht. Je ziet dan hoeveel oefeningen/vragen de leerlingen juist en fout heeft beantwoord op elk van de niveaus. Je kunt ook alle antwoorden bekijken die de leerling heeft gegeven. Rechts zie je de datum waarop de leerling de oefening heeft gemaakt, net als het totale puntenaantal. Daar kun je ook feedback geven indien gewenst.

Lees meer over de Resultaten in iDiddit