Hoe werk ik met de verrijkte handleiding van TALENT?

Het verrijkte bordboek van de handleiding van TALENT is een uitgebreide digitale versie van de handleiding die je lesvoorbereidingen thuis en in de klas vergemakkelijkt. Hoe? Doordat je alles bij de hand hebt!

Belangrijk

We zijn momenteel nog druk bezig om de verrijkte handleiding van TALENT tegen de start van het nieuwe schooljaar helemaal klaar te hebben. Als er hier of daar nog iets niet helemaal correct werkt ... nog even geduld, we werken eraan! ;-)

 

Wat is de digitaal verrijkte handleiding bij TALENT?

 

Vanaf het schooljaar 2023 – 2024 is deze handleiding beschikbaar als bordboek, wat betekent dat het verschillende interactieve functies biedt. Zo komt de verrijkte handleiding met een aantal handige tools:

 

  • Luisterfragmenten: elk fragment is rechtstreeks vanuit de handleiding te beluisteren.
  • Links naar toetsen: zowel de lesgang bij de toetsen, als de toetsen zelf én ook de luisterfragmenten bij de toetsen zijn in één klik te raadplegen.
  • Links naar de instructiefilmpjes
  • Extra’s: links naar de ontdekplaat, vriendenboekjes van jeugdauteurs, info over coöperatieve werkvormen of het werken met de TALENTBIB, teksten op een lager AVI-niveau en zoveel meer: voortaan bundelt het verrijkte bordboek van de handleiding al deze materialen.
  • Notities: Je kunt notities toevoegen aan de handleiding, belangrijke informatie onderstrepen en andere bewerkingen uitvoeren die je helpen bij het voorbereiden en onthouden van lesinhoud. Bovendien blijven alle wijzigingen en toevoegingen die je maakt, bewaard voor het volgende schooljaar.

 

Waar vind ik de verrijkte handleiding terug?

 

Je vindt de verrijkte handleiding terug bij de bordboeken van TALENT.

 

Hoe navigeer ik handig binnen mijn verrijkte handleiding?

 

In het bordboek van je handleiding kan je via de icoontjes makkelijk naar de extra materialen die vermeld staan in je handleiding.

1 Een link naar een ontdekplaat, filmpje...

 

Als je hierop klikt, opent de link in een apart tabblad van je browser. Je kan het tabblad gewoon terug sluiten als je klaar bent met het bekijken van de link.

2 De bordles

 

Het icoon van de bordles. De bordles opent in hetzelfde tabblad. Om terug naar je lesverloop te gaan, sluit je de bordles met het icoontje rechtsboven.

 

 

3 Alle andere documenten

 

Wanneer de link naar een apart bordboek gaat (bv. pagina’s uit leesboek, taalschrift, spellingschrift, toetsen, wandplaten …), dan opent het in een nieuw tabblad. Sluit het tabblad om terug te keren naar je verrijkte handleiding.

 

Wanneer de link naar een pagina binnen hetzelfde bordboek van de verrijkte handleiding gaat (bv naar de coöperatieve werkvormen, naar een kopieerblad of bronnenblad,…), dan opent die binnen hetzelfde tabblad. Om terug te keren naar je lesverloop, klik je op het ‘terug-pijltje’ in je browser.

 

Vind je toch nog even je weg niet, gebruik dan de inhoudstafel van je bordboek via het wiel.