Hoe kan ik de LVS-toets wiskunde gebruiken bij Reken Maar!?

Als Reken Maar!-gebruiker beschik je de meest efficiënte manier om de wiskundetoetsen van LVS-VCLB via Bingel te downloaden. Wanneer je deze toetsen gebruikt, is het nuttig om te begrijpen hoe Bingel je kan helpen. We geven je graag een overzicht van de ondersteuning die bij Reken Maar! op Bingel beschikbaar is.

De LVS-toets voorbereiden, afnemen en verbeteren

1 Download het basisboek bij het LVS.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om succesvol aan de slag te gaan met de LVS-testen, dien je het basisboek via Bingel te downloaden. In dit basisboek vind je een uitgebreide toelichting over hoe het leerlingenvolgsysteem werkt. Dit document vind je terug bij de handleidingen van Reken Maar! op Bingel.

 

 

Tip van het Reken Maar!-team

Wist je dat je de LVS-toetsen ook als bordboek terugvindt bij de methode? Bovendien werden de voorbeeldplaten toegevoegd als bordles bij de toets.

2 Download de toets en de afname-instructies via Bingel.

De toetsen kun je afdrukken via de module “Toetsen, remediëren en verrijken”.  Je kan kiezen uit de volgende versies van de toets:

 

  • De basistoets
  • De toets parate kennis, welke beschikbaar is in twee verschillende versies

Melding

Je vindt de afname-instructies van de toets terug in de correctiesleutel. Deze kan je afdrukken door de optie voeg leerkrachtenmateriaal toe aan te vinken.

3 Verbeter de toets met behulp van het puntenrooster.

Op de LVS-toets wiskunde staat er naast elke vraag een grijze letter. Telkens de leerling een fout antwoord geeft, kun je de bijhorende code doorstrepen of aankruisen. Wanneer de hele toets verbeterd is, tel je hoeveel fouten er per letter of per code gemaakt werden en vul je het puntenrooster in. Dit rooster gebruik je ook bij het invoeren van jouw resultaten op Bingel.

Remediëren op maat van de leerling

1 Geef de resultaten in via Bingel.

Zodra de toetsen verbeterd zijn, geef je de punten uit het puntenrooster in via de module “Toetsen, remediëren en verrijken” op Bingel.

 

2 Bekom een automatisch remediëringsvoorstel via Bingel.

Na het ingeven van de toetsresultaten in Bingel, wordt er automatisch een gepast remediëringsvoorstel aangeboden aansluitend op de methode. Zo krijg je met één druk op de knop voor elke leerling van de klas een differentiatievoorstel op maat.

 

De remediëring hierbij wordt automatisch voorzien zodra een leerling voor een bepaalde cluster oefeningen (aangeduid door een letter) lager scoort dan de grensscore of de grensscore opgelegd door het VCLB.

3 Raadpleeg de percentielen via Bingel Zorg of Bingel Evaluatie.

Nadat je de resultaten hebt ingegeven in Bingel, worden deze verzameld in overzichtelijke overzichten en grafieken. Hiervoor heb je toegang nodig tot Bingel Zorg en Evaluatie.