Hoe kan ik als leraar of directielid mijn persoonlijke Bingel-account aanvragen?

Heb je je nog nooit eerder aangemeld bij Bingel, ook niet voor een andere school, of in een andere rol dan die van leraar? Dan neem je contact op met de schoolbeheerder en dien je eerst een persoonlijk account aan te laten maken. Eens de schoolbeheerder je aan de school heeft toegevoegd, krijg je automatisch een e-mail met daarin de instructies en een persoonlijke activatiecode. Eenmaal je de e-mail met code hebt ontvangen, maak je een account aan.

 

 

Werkwijze:

1 Ga naar www.bingel.be.

2 Klik op "Leraar".

3 Klik op "Maak een account aan".

4 Vul je e-mailadres in (waarop je de e-mail hebt ontvangen) en geef een zelf gekozen wachtwoord in. Let op voor typfouten want dit kan niet ongedaan gemaakt worden.

Waarschuwing

Je wachtwoord moet uit minstens acht tekens bestaan, waarvan minstens twee cijfers en een hoofdletter.

5 Geef de activatiecode in uit de e-mail die je via je schoolbeheerder gekregen hebt.

6 Verklaar je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.

7 Klik op de groene knop "Maak account aan".

 

Je account is nu met succes aangemaakt. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.

Waarschuwing

Activatiecode: deze unieke code heb je slechts één keer nodig. Je gebruikt ze om je account aan je school te koppelen. Om een activatiecode te verkrijgen, moet je je tot je schoolbeheerder wenden. Hij of zij kan je in Bingel aan je school toevoegen. Je ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin je persoonlijke activatiecode en een link om je account aan te maken. Je schoolbeheerder kan op elk moment de activatiecode opnieuw versturen via "Beheer" > "Leraren".