Duidelijk resultatenoverzicht

De resultaten van alle oefeningen, opdrachten, maar ook van toetsen die je leerlingen digitaal hebben gemaakt, die wil je natuurlijk ook kunnen zien. En dat kan: in iDiddit heb je toegang tot een gedetailleerd dashboard waar je de vorderingen van je leerlingen op verschillende niveaus kan volgen.
 

Van hieruit kun je alle antwoorden van je leerlingen bekijken en verbeteren, op de manier die voor jou het beste werkt.

Resultaten van Oefeningen, Opdrachten, Toetsen

Om te beginnen zie je de resultaten van de volledige klas, onder de tab ‘Alle oefeningen‘ zijn deze opgedeeld per hoofdstuk of een niveau verder, subhoofdstuk. Klik op de naam van een leerling om zijn/haar resultaten in detail te bekijken.

Je kunt makkelijk switchen tussen de tabs bovenaan ‘Alle oefeningen’ – ‘Opdrachten’ – ‘Toetsen‘. In het overzicht van de opdrachten kun je de gewenste opdracht selecteren in het dropdownmenu.

 

De legende onderaan vertelt je of een antwoord goed of niet goed was, dat zie je aan de groene en rode bolletjes. Een gearceerde bol betekent dat de oefening of opdracht nog niet gemaakt werd. En de grijze bol, die vraagt een beoordeling van jou. Door erop te klikken, kom je bij de vraag en het antwoord van de leerling en kun je dit beoordelen. Je kunt ook feedback geven.

 

Verbeter op jouw manier

Er zijn verschillende manieren om te verbeteren. Als je over de bolletjes in het resultatenoverzicht beweegt met je cursor, verschijnt er telkens een klein pop-upvenster met bondige informatie over de oefening in kwestie. Door een bol aan te klikken, kom je meteen in die oefening van de leerling zelf. Je kunt nu verder door naar de volgende oefening van die leerling, door op de pijltjes links en rechts te klikken, of je kunt een oefening selecteren in het dropdown menu.

 

Je kunt er echter ook voor kiezen om eerst deze oefening bij alle leerlingen te verbeteren. Dat doe je door bij de pijltjes naast de leerling links of rechts verder door te klikken.

 

Jij kiest wat voor jou het makkelijkst werkt: horizontaal verbeteren of alle oefeningen ineens per leerling. Je kunt de beoordeling ook nog manueel aanpassen en feedback voor de leerling publiceren.

 

Op elk moment kun je terug naar het overzicht. Daar vind je ook extra informatie, zoals het aantal ingediende oefeningen, de behaalde score en het maximum.

Overzicht per leerling

Wanneer je de resultaten van een individuele leerling wilt bekijken, klik je op de naam en krijg je eerst een algemeen overzicht, opnieuw opgesplitst per categorie: Oefeningen, Opdrachten of Toetsresultaten. Je ziet dan in één oogopslag hoeveel je leerling al gemaakt of gedaan heeft, en hoe hij/zij daarbij gescoord heeft.

 

Perfect om een eerste indruk te krijgen! Uiteraard kun je daarna nog dieper duiken in de afzonderlijke onderdelen.

Verder op ontdekking in iDiddit?

Ontdek onze andere modules