Opdrachten in iDiddit

Met het lesmateriaal, de lesblokken uit de methode of die je zelf hebt toegevoegd, kan je makkelijk opdrachten op maat van je leerlingen maken. Een opdracht kan je inplannen voor al je leerlingen, voor enkele leerlingen of voor 1 leerling individueel.

Maak snel en eenvoudig een leerpad op maat

In de linkerzijbalk heb je een icoon ‘Opdrachten’. Als je daarop klikt, opent de opdrachtenmodule in een venster naast het lesmateriaal waarin je op dat moment zit. Mogelijk staan er al opdrachten die reeds opgemaakt, ingepland of afgesloten zijn.

 

Een nieuwe opdracht start je door op de knop ‘Nieuwe opdracht’ te klikken. Rechts, in je lesmateriaal, zie je dan een Plus-icoon in een cirkel verschijnen bij de Lesblokken. Door hierop te klikken, voeg je het lesblok in kwestie toe aan de opdracht. Je kan daar zover in gaan als je zelf wil. Je kan bijvoorbeeld eerst een blok met theorie toevoegen, en dan één of meerdere oefeningen. Je ziet de blokjes dan verschijnen in het venster links. Daar kan je de volgorde ervan nog wijzigen als je dat wenst, door de blokjes te verslepen.

 

Vervolgens vul je alle velden in, je geeft de opdracht een titel. Je kiest een begindatum. Is dat niet de datum van vandaag, kan je de opdracht nog verbergen voor je leerlingen tot de startdatum, zo verschijnt er voor hen niet te veel ineens. Vervolgens geef je de einddatum in en voeg je de nodige instructies toe.

 

Een opdracht kan je inplannen voor al je leerlingen, voor enkele leerlingen of voor 1 leerling individueel. En dan, ‘Verzenden‘ maar.

 

De leerlingen in kwestie zullen een melding krijgen wanneer de opdracht start. In het Lesmateriaal krijgen de lesblokken die aan een opdracht zijn toegewezen, een geel label.

Deel opdrachten met collega’s of andere klassen

 

Wanneer je een opdracht hebt aangemaakt, kun je deze ook delen. Ofwel met een of meerdere collega’s, die ze dan voor zijn/haar klassen kan inplannen, ofwel met andere klassen waar jij les aan geeft. Handig daarbij is dat je de opdracht nadien nog kunt bewerken, zo krijgt niet elke klas dezelfde opdracht.

Verder op ontdekking in iDiddit?

Ontdek onze andere modules