Oefenen in iDiddit

Leerlingen kunnen natuurlijk ook naar hartenlust oefenen in iDiddit. Afhankelijk van de methode en het jaar kun je heel wat gevarieerde, gesloten oefenvormen inzetten, met automatische verbetering. Maar evengoed zijn er open vragen, zeker voor graad 3.

 

Daarnaast bieden heel wat methodes ook adaptieve oefenreeksen aan.

Oefentypes

In Mijn lesmateriaal herken je oefeningen in één oogopslag aan de grootte van het lesblok: een theorieblok bestrijkt de volledige breedte, een oefenblok de helft ervan. Je ziet dus vaak 2 oefenblokken naast mekaar staan. Een oefenblok bevat heel wat informatie:

 

Het label bovenaan geeft meer informatie over het type van oefening. Mogelijkheden zijn:

 

» Oefening met feedback: dit zijn oefeningen die door het systeem worden beoordeeld

» Open vraag: oefeningen die door de leerkracht worden beoordeeld

» Adaptieve oefening: oefenreeksen die het niveau van de leerling volgen

» Oefening van de leerkracht: deze heeft de leerkracht zelf aangemaakt

 

Links onderaan zie je ook nog de moeilijkheidsgraad aan de hand van de 3 sterren.

Oefencategorieën

Oefening_iDiddit

Standaard

Labo_iDiddit

Labo

Groepswerk_iDiddit

Groepswerk

Video_iDiddit

Met video

Met audio

Adaptieve oefenreeksen

Adaptieve oefenreeksen zijn oefeningen, die telkens uit een aantal opdrachten bestaan waarbij leerlingen op hun eigen niveau oefenen. Een leerling start altijd op het middelste niveau: basis ofwel 2 sterren.

 

Beantwoord je twee op elkaar volgende vragen juist , dan krijg je in de volgende stap een oefening op een moeilijker niveau. Zat je op dat moment al op het hoogste niveau, dan krijg je de mogelijkheid om de oefenreeks te beëindigen. Beantwoord je twee op elkaar volgende vragen fout, dan krijg je in de volgende stap een oefening op een gemakkelijker niveau.

 

Indien voorzien krijg je op dat moment ook extra feedback.

Instellingen bij oefeningen

Als leerkracht kun je bepaalde instellingen inschakelen:

 

» Wil je je leerlingen vragen wat ze van een bepaalde oefening vonden? Dan kunnen ze met een emoticon aangeven hoe het voor hen ging.

» Wil je dat er, nadat leerlingen hun antwoord hebben ingediend, een modelantwoord getoond wordt bij een open vraag? Vink deze optie dan aan, ofwel voor alle oefeningen ineens (dit doe je op de methodepagina), ofwel voor een specifieke oefening in het bijzonder (dit doe je via het antwoordmenu bij de oefening in kwestie).

Verder op ontdekking in iDiddit?

Ontdek onze andere modules