Wat zijn de adaptieve oefenreeksen in iDiddit?

In iDiddit kun je oefenen op je eigen niveau. Het aantal oefeningen in een iDiddit-oefenreeks is zichtbaar en wordt aangeboden op 3 niveaus. Je doorloopt de oefenreeks en krijgt de oefeningen willekeurig aangeboden.

 

Er zijn meer oefeningen voorzien binnen een oefenreeks, daarom kun je eenzelfde oefenreeks meerdere malen doorlopen en steeds nieuwe combinaties van oefeningen krijgen.

 

Elke oefenreeks bevat drie verschillende niveaus. Afhankelijk van hoe goed de oefeningen gaan, krijg je moeilijkere of makkelijkere oefeningen aangeboden. Het niveau van de oefening wordt aangeduid met de sterretjes in de linkerbovenhoek. Je start een oefenreeks op het niveau twee sterren. Op basis van juiste of foute antwoorden en het aantal pogingen, oefen je verder op hetzelfde niveau, stijg je een niveau of daalt je een niveau.

 

Je mag elke vraag 1x opnieuw beantwoorden.Eens een oefenreeks is afgewerkt, krijg je drie opties: de reeks opnieuw maken, een reeks maken over hetzelfde onderwerp of teruggaan naar het overzicht. Als je de oefening opnieuw start, krijg je andere opgaves en een andere volgorde.

Leer meer over Oefenen in iDiddit